juletid!

julhysterin fortsätter... visst är det mysigt och hela fadderullan, men kom igen? julen för med sig stress till största del, som sagt, det finns fina saker med julen också, men för mig känns det bara som ett enda långt stressmoment.

1. julklappar: mm, det är så fint och roligt att ge bort saker och ja alla gillar väl att glädja andra. men vafaaaan, pank som man är måste man vänta till löning (fredag) för att kunna inhandla de sista klapparna... vad innebär detta? jo JULRUSH på stan, en stor jäkla orgie/wrestlingklunga av människor som vill komma först till kassan. första kvarten står jag ut, sen känner jag hur irritationen bubblar inom mig, det kliar överallt och jag svettas och känner mig yr. snälla någon? påminn mig om julklapparna i februari nästa år.

2. Maten: jättegott med köttbullar... synd bara att jag redan äter det nån gång i månaden PLUS vid alla de resterande svenska högtiderna. midsommar? köttbullar, ägg å sill. påsk? köttbullar, ägg å sill. julen? köttbullar, ägg å sill. inte nog med bara på julafton utan nä, första advent måste man ju bara jula till det lite, firmafest med julbord i mitten av december, sen kommer ju lille julafton då vi firar hos mormor å morfar, julafton... sen har man ju rester ända fram till påska, höhö. nej men minst till annandagen, i just cant take it anymore. känner man sig inte fet innan så gör man det lagom till nyår.

3. granhelvetet: ett tjusigt påhitt, jag var själv iväg och köpte gran idag. men när jag kom hem med den insåg jag att min uppskattningsförmåga nog inte är på topp då vi fick möblera om hela jäkla vardagsrummet för att få plats med möget, herrejävlar. nu har vi klätt den och den höjer ju definitivt mysfaktorn i rummet, om man bortser från att jag inte ser tvn för alla grenarna. dessutom barrar den ju så in i helsike och barr fastnar i strumporna, vilket för det första kan sticka lite obehagligt och för det andra drar man ju runt det i hela lyan, vilket leder till att jag måste städa frenetiskt varannan dag fram till trettonhelgen då man kastar ut trädet? eller när är det egentligen?

äh, need i say more?

i rest my case.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0